Хочете спробувати лінзи? Дізнайтесь, як обрати ефективну та безпечну модель

06.11.2022 | 0.00 466 | olagvas94
Хочете спробувати лінзи? Дізнайтесь, як обрати ефективну та безпечну модель

Засоби для корекції зору не варто обирати самостійно. Лінзи чи окуляри — це медичні засоби, тому їх має обирати офтальмолог чи оптометрист. Перед призначенням рецепта на контактну оптику лікар повинен оцінити стан рогівки та слізної плівки.

Обстеження на щілинній лампі дозволить зрозуміти, чи може пацієнт носити контактну оптику. Далі проходить обстеження на авторефрактометрі — апараті, який визначає рефракційну помилку та вимірює параметри рогівки. Після цих обстежень пацієнт отримує рецепт та може обрати першу пару контактних лінз.

Існує 5 параметрів для вибору контактних лінз:

  • Оптична сила;
  • Кривизна рогівки;
  • Діаметр рогівки;
  • Матеріал пластинок;
  • Режим використання та план заміни. 

Перші три параметри вказані у рецепті від офтальмолога. Знаючи їх, ви можете купити лінзи у салоні оптики чи інтернет-магазині. На сайті магазину Київлінза є зручна форма замовлення, де потрібно вказати сферу для обох очей та кривизну рогівки.

Щоб дізнатись про мережу салонів оптики Київлінза, переходьте за посиланням https://www.apteka.ua/article/636703. Зважайте на кривизну рогівки, адже цей показник впливає на правильність посадки пластини на поверхню очей. 

Як обрати комфортні лінзи?

Новачкам офтальмологи радять обирати контактні засоби із максимально високим показником киснепроникності. Адже у період адаптації очі страждають від нестачі кисню.

Як обрати комфортні лінзи?

Обирайте силікон-гідрогелеві моделі з показником киснепроникності понад 100 Dk\t. Звертайте увагу на модуль пружності, адже цей параметр визначає м'якість та комфортність контактних засобів. Найм'якшими та найтоншими є одноденні моделі. Вони майже не відчуваються на очах та не потребують догляду. 

Загалом план заміни впливає на комфортність оптики. Моделі на 3 місяці мають вищий модуль пружності, ніж лінзи з планом заміни 14 або 30 днів, але і коштують дешевше. Подумайте, що для вас важливіше: незначна економія чи щоденний комфорт.

Якщо силікон-гідрогелеві лінзи виявляться для вас занадто жорсткими, спробуйте гідрогелеві моделі. Вони на 40-50% складаються з рідини, тому м'яко лягають на очі. Але гідрогелеві пластинки пропускають менше кисню, тому призначені виключно для денного режиму використання.

Режим використання — це ще один показник комфортності оптики. Він залежить від здатності матеріалу проводити кисень до поверхні рогівки. Моделі денного режиму рекомендують носити 8-10 годин на добу та обов'язково знімати перед сном.

Спати дозволено тільки у лінзах пролонгованого та безперервного режиму. Їх виготовляють із силікон-гідрогелю з високими показниками киснепроникності, тому вони забезпечують достатній потік кисню, навіть коли очі закриті. Але офтальмологи радять знімати оптику на ніч, адже безперервне носіння підвищує ризик розвитку інфекційних захворювань та гіпоксичних ускладнень. 

Всего комментариев: 0
avatar