МРТ суглобів: коли і як проводиться

26.12.2021 | 0.00 580 | Nikolay
МРТ суглобів: коли і як проводиться

Щоб швидко встановити, у якому стані знаходяться суглоби, слід проходити обстеження МРТ. За допомогою спеціального інструментарію проводять перевірку, усі результати відображаються на спеціальній плівці. Огляд знімка мрт кульшових суглобів проводять професіонали, які роблять висновки про те, чи є проблеми.
            
За допомогою МРТ можна встановити:

  • Пошкодження меніска або зв'язок.
  • Травми суглобів.
  • Чи є пухлина, чи ні.
  • Наявність хронічних захворювань.

Найчастіше проблеми виникають саме з колінними суглобами. Із подібними проблемами можуть зіткнутися професійні спортсмени та люди, які ведуть активний спосіб життя і часто навантажують суглоби.

Особливості

Багато людей хочуть знати, чи варто проходити МРТ, наскільки шкідлива дана процедура. Їм варто знати, що це обстеження є цілком безпечним. Оскільки в процесі не використовується радіація, проходити цю процедуру можна ту кількість разів, яка може знадобитися. Але тільки за правильного підходу можна досягти необхідного результату.

Проведення процедури МРТ суглобів

Щоб пройти подібну процедуру у львівському центрі «МРТ-Експерт», слід попередньо записатися та вибрати підходящий час. Як правило, процес підготовки до обстеження відрізняється простотою. Але все ж таки є кілька правил, які слід обов'язково виконувати.

  1. Усі предмети,які вироблені з металу, слід прибрати.
  2. Зайвий одяг людина повинна зняти, щоб забезпечити більш комфортне та ефективне обстеження.

У деяких випадках для роботи використовують спеціальні котушки, за допомогою яких можна підвищити якість зображення. В результаті суттєво підвищується ефективність та результативність проведеного процесу обстеження.

МРТ суглобів: коли і як проводиться

Коли МРТ суглобів не варто проводити?

Безперечно, МРТ – нешкідлива процедура. Але все ж таки у всього є протипоказання, тому завжди треба пам'ятати про кілька аспектів, які варто враховувати. Це дозволить запобігти можливій шкоді. Отже, кому протипоказана МРТ:

  • Проходити процедуру не можна тим громадянам, які мають серцеві імпланти. Адже у процесі виробляється досить сильне магнітне поле, що може негативно вплинути на стан імплантованого елемента.
  • Оскільки процедура МРТ проводиться в герметичному приміщенні, не всі люди зможуть пройти її. Адже в деяких людей спостерігається хвороба, пов'язана зі острахом закритих просторів, тривале перебування у якому спричинить значну психічну шкоду.
  • Не варто проходити процедуру і тим людям, які протягом певного часу не можуть лежати нерухомо, бо тоді результати будуть змазані. Але іноді можна прийняти певні заспокійливі препарати. У деяких випадках процедура може бути проведена під наркозом.
  • Максимально допустима вага людини – не більше ніж 150 кг.

Для того, щоб успішно пройти процедуру МРТ, слід пам'ятати про всі застереження. І обов'язково потрібно вибирати відповідального фахівця, перевірену клініку. Тільки за такого підходу можна своєчасно виявити всі проблеми із суглобами та вирішити їх. І такі дії зможуть виконати лише професійні лікарі.

Всего комментариев: 0
avatar