Садові гойдалки: види та переваги використання

11.08.2024 | 0.00 97 | Nikolay
Садові гойдалки: види та переваги використання

Садова гойдалка – чудовий аксесуар для облаштування саду. З їхньою допомогою можна організувати зону відпочинку в будь-якому місці, додати затишку альтанці або терасі. Різноманітність сучасних моделей дозволяє вибрати оптимальний варіант, що підходить до стилю саду. Особливо вам сподобаються садові гойдалки від Firednepr – компанія пропонує гарну продукцію високої якості.

Матеріали, які використовуються для створення дачних гойдалок

Виготовляються такі вироби із різних матеріалів:

  1. Пластика. Приваблює доступною ціною, але здебільшого неміцний і недовговічний. Тому з нього виготовляються, як правило, тільки підвісні гойдалки для малюків.
  2. Металу. Найбільш поширений матеріал, що поєднує в собі високу міцність та доступну вартість. Для виробництва гойдалок можуть використовуватися різні елементи, як металопрофіль та труби, так і ковані деталі.
  3. Дерева. З деревини можуть виготовлятися як прості гойдалки, так і преміальні моделі — все залежить від сорту обраної деревини, технології її обробки та декорування. Такі моделі якнайкраще підходять атмосфері заміської ділянки та відпочинку на природі
  4. Ротанга. У більшості випадків використовується його синтетичний аналог, оскільки він є більш довговічним і доступним за ціною. З довгих стебел можуть сплітатися гойдалки різноманітних форм та розмірів.

Від вибору матеріалу залежать не тільки витривалість, надійність і довговічність, а й зовнішня краса гойдалок. Тому зважати краще і на технічні характеристики, і на естетичні нюанси.

Варіанти конструкції

Тут також буде з чого обрати. Особливо якщо відвідати сайт firednepr.com та вивчити асортимент.

Лавкові вироби

Зручне сидіння зі спинкою, яке підвішують на жорстких опорах або гнучких тросах. Залежно від ширини лави на гойдалці можуть сидіти одночасно кілька людей. Моделі потрібні для благоустрою територій готелів, санаторіїв, баз відпочинку, також для встановлення на присадибних ділянках. Це одні з найкращих гойдалок для саду, в якому любить проводити час велика родина.

Садові гойдалки: види та переваги використання

Сферичні гойдалки

Називаються також підвісними кріслами чи коконами. Сидіння має вигляд напівсфери, усередині якої розміщені подушки або плед. Качатися може лише одна людина, але в кріслі можна підтиснути ноги або розміститися напівлежачи. Сидіння закріплене на вертикальній стійці гнучким підвісом.

Стаціонарні

Це стійкі, масивні конструкції, які, як правило, розраховані на велике навантаження. Стаціонарні моделі встановлюють навесні та прибирають пізньої осені. Така конструкція не перекинеться від вітру.

Переносні

Вони більш легкі та компактні. Добре підійдуть для установки на терасі, на майданчику біля мангалу або на березі водойми.

Всего комментариев: 0
avatar