Що таке STEAM-освіта та чому вона користується популярністю?

11.09.2022 | 4.52 849 | Nikolay
Що таке STEAM-освіта та чому вона користується популярністю?

Останнім часом в Україні з'являється багато нового. І один із найцікавіших напрямків – це STEAM освіта. Розвиватися у цьому напрямку допоможе STEAM Space - сайт, який пропонує конструктори та набори для розвитку.

Що це таке?

STEAM-освіта охоплює лише природничі науки, а також математику, технології та технічну творчість. Цей напрямок поступово набирає популярності. Зумовлено це тим, що у всьому світі існує дефіцит певних спеціалістів. Слід враховувати те що, що STEAM – це класична технічна освіта. Тож тут ідеально поєднуються як технічні знання, так і креативність. Наприклад, школярі можуть проектувати «розумний будинок» і уявляти, як він виглядатиме зсередини та зовні. Подібна STEAM-освіта була впроваджена у багатьох розвинених країнах. Для цього були підготовлені STEAM-набори для дистанційного навчання, а також багато інших матеріалів, ефективність яких вже підтверджена.

Що дає STEAM-освіта?

Правильно підготовлені для навчання програми призначені для того, щоб у школярів розвивалися певні якості та вміння:

  1. Розвиток логічного, і навіть математичного мислення.
  2. Наукове розуміння те, що таке сучасні технології, яка вони природа.
  3. Вивчення інформаційних та комунікаційних технологій.
  4. Додаткові напрямки.

Додаткові особливості

Відмінна риса правильно організованих STEAM-уроків – це особлива увага саме практичного завдання, а не вчителя. При цьому учні намагаються самостійно вирішити завдання, припускаючи помилок. Саме тому ефективність цього процесу суттєво підвищується. Щоб успішно реалізувати весь процес потрібно обов'язково обладнати відповідні лабораторії. Вони повинні бути присутніми і 3D-принтери, і набори, за допомогою яких можна проводити навчання. Додатково до складу вводять сучасні технічні засоби, за допомогою яких можна досягати унікальних результатів.

За допомогою STEAM-освіти можна наочніше продемонструвати весь потрібний матеріал. Все тому, що можна подивитися, як те чи інше явище виглядає. Спеціально для цього використовуються відповідні пристрої з лабораторії. Аналітики провели відповідні дослідження, що дало змогу встановити кілька цікавих фактів. Так, STEAM-фахівці потрібні повсюдно. При цьому важливо враховувати той факт, що в деяких областях зараз існує конкуренція. Наприклад, деякі складнощі з пошуком роботи можуть виникнути у програмістів. Тому потрібно постійно вивчати нові матеріали, нові напрямки і сфери.

Всего комментариев: 0
avatar