Які є кавові апарати та як їх обирати

22.03.2024 | 5.02 366 | Nikolay
Які є кавові апарати та як їх обирати

Правильне обладнання – необхідна умова успішного бізнесу. Кавомашина по праву вважається «центральним» елементом кавового обладнання. Власникам кав'ярні важливо розуміти різницю між традиційними кофемашинами та знати, чим відрізняються моделі. Потрібно вивчити основні відмінності у конструкціях еспресо-машин та вирішити, які кавові апарати підходять.

Що потрібно врахувати при виборі кавомашини

Перш за все, важлива кількість бойлерів. Мультибойлерні кавомашини мають незалежні бойлери для пари/окропу та екстракції кави. Такі моделі оснащуються електронними PID-регуляторами та відрізняються високою температурною стабільністю. Однобойлерні кавомашини використовують один бойлер для подачі пари/окропу та екстракції кави. Залежно від комплектації та матеріального виконання відрізняються низькою чи помірною температурною стабільністю. Контроль температури переважно здійснюється пресостатом.

Також важливий й тип управління. Професійні кавові апарати поділяються на напівавтоматичні та автоматичні. Останні майже завжди оснащені кавомолкою, дозволяючи використовувати цілі зерна для приготування кави. Крім того, кавові машини відрізняються за типом установки:

  • Вбудовані. Для них роблять спеціальну нішу. Займають не багато місця.
  • Розташовані окремо. Їх можна поставити в будь-якому зручному місці й переставити за необхідності.

Ще обладнання може бути ріжковим, порційним, капсульним та робити еспресо. Можна обрати модель з дисплеєм, щоб було зручно регулювати обсяг та міцність напою, з капучинатором, швидким паром та автоматичним очищенням.

Якщо заклад не спеціалізується на каві, але хочеться мати в меню різні напої, підійде суперавтоматична або капсульна кавоварка. Причому перевагу краще віддавати суперавтомату який легко знайти, якщо вивчити каталог на сайті zavari.ua апаратів.

Які є кавові апарати та як їх обирати

Чому кавомолка важлива для кав'ярні

Саме кавомолка задає тон і дозволяє досягти надзвичайних смакових якостей напою. Чим дрібніше він подрібнений, тим наваристе буде напій. Саме з цієї причини вибір ґрунтується на цьому, як на основному показнику. Наявність власної кавомолки у такому закладі громадського харчування надає такі переваги:

  • безперечно, підвищує престиж бренду;
  • є гарантом високої якості напою та відповідальності персоналу;
  • є ознакою того, що працівникові не складно виготовити смачний напій зі свіжого зерна.

Ще до помелу клієнтам можна запропонувати відчути аромат кавових зерен у смаженому та зеленому вигляді. Багато хто захоче купити сировину без її приготування напою.

Всего комментариев: 0
avatar