Кому і коли показана МРТ

25.12.2021 | 0.00 356 | Nikolay
Кому і коли показана МРТ

Магнітно-резонансна томографія є одним із найбільш дієвих на даний момент видів медичних досліджень. Технологія дозволяє виконувати дослідження внутрішніх органів пацієнта із повною відсутністю фізичного контакту. За допомогою МРТ є перспектива миттєвого дослідження стану наступних органів тіла:

  • судин;
  • кісток;
  • м'язів;
  • мозку та іншого.

Хоча ціна на мрт Львів не низька, але вона повністю себе виправдовує, адже таких результатів не зможе дати жлдне інше обстеження. Додатковими перевагами виконуваного дослідження можна назвати проведення найскладнішого обстеження на високому професійному рівні. МРТ проводиться тільки в умовах перебування пацієнта в медичній установі з низки причин та факторів:

  • дороге обладнання купується лише клініками;
  • розшифровка результатів виконується лікарем;
  • під час проведення МРТ потрібен контроль за станом пацієнта. 

Діагнози, при яких проводиться МРТ

Сучасне інноваційне дослідження призначається тільки за показанням лікарів. Дослідження визнається найбільш щадним із існуючих сьогодні досліджень внутрішніх органів. Отримані показники є результативними та дозволяють розробити програми терапії у найскладніших випадках розвитку патології.

У деяких ситуаціях саме проведення МРТ дає змогу отримувати найбільш видимі результати. Це відноситься, в тому числі, до неврологічних захворювань, що вражають головний та спинний мозок, неврологічних та онкологічних порушень. Виявлені патології в такому разі часто дозволяють на ранніх етапах виявити складні захворювання, які в іншій ситуації можуть просто не бути виявленими, і вчасно почати лікування.

Кому і коли показана МРТ

Причини проведення за показаннями лікаря

Складне дослідження проводиться лише за фахом лікаря. Сьогодні МРТ призначається у платній формі та за направленням клініки. У ситуації, коли пацієнт самостійно оплачує проведення дослідження, попередньо проводиться його огляд медиком.
 
Це необхідно через наявність протипоказань для проведення. У цьому переліку є наявність пацієнта кардіостимулятора або штучних клапанів на серці. Проведення не рекомендоване під час вагітності, потрібно інформувати лікаря та зіставляти рівень необхідності та небезпеки для здоров'я для тих, хто страждає на судоми та епілепсію, має в анамнезі серйозні травми голови та інші фактори.

Кожен пацієнт також має чітко уявляти порядок проведення процедури. Тим, хто раніше не звертався до таких фахівців, бажано оцінити власний рівень страху перед замкненим простором та інші фактори.
 
Перед процедурою МРТ у львівському медичному центрі «Родина» проводиться аналіз стану здоров'я для виключення протипоказань. Далі потрібно зняти всі металеві предмети та прикраси. У деяких випадках процедура проводиться у два етапи. У ході першого виконується оцінка у стандартному режимі, другий починається після введення контрастної речовини. МРТ із контрастом дає максимально повні та об'єктивні результати.

Всего комментариев: 0
avatar