Тактичні засоби захисту: безпека в екстремальних умовах

03.01.2024 | 5.02 199 | olagvas94
Тактичні засоби захисту: безпека в екстремальних умовах

Воєнні дії пов’язані з високим навантаженням та небезпекою, а отже потребують спеціального, надійного обладнання. Полегшити виконання завдань можуть тактичні засоби захисту, які бувають декількох видів. В чому особливість такого спорядження та як його вибрати — розповідаємо в цій статті.

Якими бувають тактичні засоби захисту

Тактичні засоби захисту — це обладнання, яке використовується для захисту тіла та органів слуху в небезпечних ситуаціях. До цієї категорії відноситься різноманітне спорядження, розглянемо найпопулярніші варіанти.

Активні навушники

Активні навушники захищають вуха від надто гучних звуків, таких як постріли, вибухи тощо. Для цього вони обладнані спеціальним електронним блоком, який вирівнює та регулює навколишні звуки таким чином, щоб середній рівень шумів не перевищував 82 децибели. При цьому шум від пострілу він послаблює, а людську мову може навпаки підсилити.

Щоб підібрати максимально комфортні та надійні активні навушники, слід враховувати декілька факторів:

  • Рейтинг NRR/SNR. Це американський (NRR) та європейський (SNR) стандарт, який визначає вимоги щодо поглинання звуку. Наприклад, для захисту від звуків малокаліберної зброї достатньо навушників з NRR 20. Для великокаліберної зброї краще вдягати обладнання з NRR 25, а на полі бою — з NRR 33 і вище.

  • Кількість мікрофонів. Вони допомагають в організації передавання та посилення навколишніх звуків. Надавати перевагу варто навушникам з двома мікрофонами, оскільки вони забезпечують стереокартинку та чітко локалізують звук.

  • Діапазон гучності. Краще обирати навушники з великим діапазоном гучності, адже це дасть змогу краще регулювати рівень навколишнього шуму. При цьому варто також перевірити зручність користування колесами або кнопками.

Якими бувають тактичні засоби захисту

Крім цього, при виборі активних навушників, варто перевірити наявність та справність додаткових функцій. Вони можуть підтримувати підключення зовнішніх пристроїв (смартфона, радіо тощо), а також мати додатковий захист та маскування.

Активні вушні затички

Активні вушні затички — це ще один варіант захисту органів слуху. Вони працюють за схожим принципом, як і активні навушники, проте вирізняються значно компактнішими розмірами. Активні вушні затички мають такий функціонал:

  • автономний акумулятор з тривалим часом роботи;

  • регулювання шуму за допомогою однієї кнопки;

  • ефективне зниження шуму та різні режими роботи (наприклад, «у приміщенні» та «на вулиці»);

  • захист від води.

Тактичні вушні затички зберігаються в спеціальному кейсі, завдяки чому їх можна завжди носити з собою та використовувати практично в будь-яких умовах. Щоб випадково не загубити затички, футляр можна закріпити на спеціальний шнур.

Як підібрати відповідне тактичне спорядження

Як підібрати відповідне тактичне спорядження

При виборі тактичного спорядження рекомендується звернути увагу на:

  • захищеність — обладнання повинно відповідати міжнародним стандартам та бути виготовлено з матеріалів, які стійкі до ударів та вологи;

  • зручність — засоби захисту не повинні натирати, злітати чи пропускати звуки, а також мають бути сумісними з іншими наявними пристроями та обладнанням;

  • виробника — довіряти варто лише тим брендам, які мають сертифіковану продукцію, офіційну гарантію, великий модельний ряд та пропонують обслуговування своїх товарів.

Різноманітні тактичні засоби захисту представлені в магазині Consafety. Великий вибір сучасного спорядження дозволяє підібрати те, яке буде відповідати всім потребам та забезпечить надійний захист в будь-яких умовах.

Всего комментариев: 0
avatar