Найбільш поширені несправності ноутбуків

05.04.2023 | 4.52 203 | olagvas94
Найбільш поширені несправності ноутбуків

Дефекти ноутбука можна розділити на дві основні категорії: 

  • Ті, що виникли з вини користувача.
  • Ті, що з’явилися в результаті зношування комплектуючих, втоми матеріалу, дефектів конструкції і т.д.

Удар, падіння чи контакт із водою

 До першої категорії пошкоджень відносяться всілякі дефекти, що виникли внаслідок неправильної експлуатації комп'ютера. Використання ноутбука потребує великої обережності. Будь-які удари, різкі рухи під час роботи пристрою можуть зашкодити HDD.

Падіння ноутбука - небезпека виходу з експлуатації всіх компонентів; Найчастіше матриця, диск, материнська плата, корпус. Так само, якщо комп'ютер залитий, великий ризик пошкодити материнську плату, проте найчастіше доводиться міняти лише клавіатуру. До речі, користувачі ноутбуків Леново зможуть вибрати пристрій введення тут https://www.aks.ua/uk/catalog/klaviatury-dlya-noutbukov/brand/lenovo.

Перегрів ноутбука

Слід пам'ятати про своєчасне обслуговування ноутбука. Система охолодження потребує періодичного огляду: чищення вентиляторів, заміни термопасти та термопрокладок. Це потрібні дії з технічного обслуговування, щоб підтримувати ноутбук у належному робочому стані та звести до мінімуму ймовірність пошкодження компонентів через перегрівання ноутбука. Відмовлення системи охолодження та пов'язані з ними внутрішні пошкодження – дуже поширені та дорогі несправності ноутбуків.

Несправність роз'єму живлення

Несправність роз'єму живлення

 Ще одна часта поломка - це пошкодження порту підключення. Іноді вона є наслідком неправильної експлуатації, але часто походить від втоми матеріалу чи зносу групи контактів. Ранніми ознаками пошкодження порту підключення є перебої у заряджанні акумулятора. Їх не варто недооцінювати, оскільки пошкоджений роз'єм може спричинити коротке замикання та призвести до дуже дорогого ремонту.

Збій матриці

 Вихід з ладу матриці може статися в результаті удару або падіння ноутбука, але найчастіше це відбувається у звичайному робочому процесі. Симптоми - знебарвлення, биті пікселі або відсутність підсвічування.

Пошкодження шарнірних з'єднань корпусу

 Типова механічна руйнація може бути викликана втомою матеріалу. Поломці часто передує скрипливий звук під час руху кришки ноутбука. Крім незручностей або неможливості використання пристрою, це може призвести до обриву сигнальних шлейфів, що з'єднують матрицю з материнською платою ноутбука.
 

Всего комментариев: 0
avatar